Intia on yleisesti ottaen turvallinen maa matkailijalle eikä turisteihin kohdistu suoria uhkia niin rikollisuuden, kuin poliittisenkaan tilanteen puolesta. Suureen maaahan ja sen miljardiin asukkaaseen mahtuu luonnollisesti myös paljon epämielyttäviä puolia ja ajoittain uskontokuntien ja poliittisten ryhmittymien välienselvittelyt ovat johtaneet paikallisiin väkivaltaisuuksiin tai terroritekoihin. Varsinaista ulkomaisiin matkailijoihin kohdistuvaa rikollisuutta on turistikohteiden ja nähtävyyksien taskuvarkaiden lisäksi erittäin vähän, eikä suurissakaan kaupungeissa tarvitse pelätä turvallisuutensa puolesta.

Suurin matkustajiiin kohdistuva uhkatekijä Intiassa on maan ajoittain kaoottinen vasemmanpuoleinen liikenne; katuja ylitettäessä on hyvä olla erittäin varovainen. Tässä liikennekulttuurissa yleensä nopeimmalla tai suurimmalla on etuajo-oikeus ja liikennesääntöjen ja -merkkien noudattaminen ilmeisen vapaaehtoista.

Intiaan matkustaville suositellaan perusrokotusten (jäykkäkouristus, polio) lisäksi hepatiittirokotetta, sekä malarialääkitystä. Infektoituneilta alueilta saapuvilta vaaditaan keltakuumerokotus.

Intiassa on useita yksityisiä, eurooppalaiset standardit täyttäviä lääkäriasemia ja sairaaloita - pyydä matkavakuutusyhtiöltäsi lista mahdollisista sopimuslääkäreistä tai -sairaaloista. Kaikkia länsimaisia lääkkeitä on yleisesti saatavilla joko paikallisista apteekeista tai hotelleista, usein myös ilman reseptiä.

Vesijohtovettä ei Intiassa suositella juotavaksi.

Suositamme kaikille matkustajillemme matkavakuutuksen ottamista.

Linkit:

 

Acceptance Mark © Starlight Tours 2010 Kotisivujen suunnittelu: ICTeme