Jordaniassa sijaitsee Lähi-idän tunnetuimman muinaiskohteen - Petran kiveen hakatun kaupungin - lisäksi paljon muita historiallisesti ja uskonnollisesti merkittäviä kohteita, upeita luonnonmonumentteja sekä loistavia rentoutumismahdollisuuksia. Jordan-joen laakso, Kuollutmeri, valtavat aavikkoalueet, sekä Punaisen meren rannat ja sukellusmahdollisuudet tekevät Jordaniasta Lähi-idän monipuolisimman lomakohteen.

Petra

Petran kallioon louhittu kaupunki on Jordanian kuuluisimpia nähtävyyksiä. Kaupunki on toiminut useiden elokuvien, muun muassa Indiana Jonesin kulissina.

Huomattavimpia nähtävyyksiä Ammanissa, antiikinaikaiselta nimeltään Philadelphiassa, ovat roomalaisaikainen amfiteatteri sekä vanhan kaupunki-linnoituksen alue, jolla sijaitsevat muun muassa näyttävä Herkuleksen temppeli ja vanha Bysantin aikainen kirkko. Alueen välittömästä läheisyydestä löytyvät myös arkeologinen museo, sekä kansantieteen ja kansanperinteen museot.

Amman / Philadelphia oli osa historiallista Decapoliksen kaupunki-liittoa jonka alueen kauppaa hallinneista kymmenestä kaupungista kahdeksan on nykyisen Jordanian alueella taaten nykypäivän historiasta kiinnostuneelle turistille loputtoman varaston antiikin- ja kreikkalais-roomalaisen-ajanjakson nähtävyyksiä mosaiikeista ja patsaista jättimäisiin temppeleihin ja pylväsrivistöihin.

Jordanian historiallisista kohteista kuuluisin on kuitenkin Petra, kallioon louhittu muinaisten Nabatealaisten pääkaupunki. Yli 2000 vuotta vanha muinaisen kaupan ja kulttuurin keskus on myös UNESCO:n maailmanperintö kohde. Kaupungin vuorenseinämään louhitut julkiset rakennukset, amfiteatterit ja patsaat ovat säilyneet erinomaisesti suojaisen sijaintinsa johdosta - ainoa sisäänpääsy kaupunkiin on noin kilometrin pituista kapeaa kalliosolaa pitkin.

Myös useat Jordanian arabi- ja ristiretkeläislinnoista ovat säilyneet nykypäivään; näistä huomattavampina Karakin ja Shobakin linnat. Myös Lawrence of Arabian tukikohtanaan käyttämä Azrakin basalttilinna on näkemisen arvoinen.

Uskontoon liittyvistä historiallisista nähtävyyksistä Mount Nebo, Mooseksen vuori, on vierailun arvoinen jo näköalojensakin puolesta. Tältä vuorelta Mooseksen on sanottu nähneen ensimmäistä ja viimeistä kertaa Pyhän Maan. Mooseksen haudan sanotaan sijaitsevan vuorelle rakennetun komean kirkon läheisyydessä. Myös Jordan-virran rannalla sijaitseva Betania, Johannes Kastajan kotikylä, ja Jeesuksen kastepaikka, on suosittu uskonnollinen kohde.

Jordanian luonto on karun kaunista ja erittäin vaihtelevaa. Kuolleenmeren rantojen suolapatsaat ja aavikkokeitaiden vehreät palmut näyttävät olevan kuin eri maailmasta. Wadi Rumin jylhät aavikkomaisemat jyrkkine solineen ja kuivuneine joenuomineen, Azrakin luonnonsuojelualueen keitaat lintuparvineen ja Punaisenmeren pinnan alla avautuva kalojen ja korallien väriloisto muodostavat monipuolisen ja kiinnostavan kokonaisuuden niin aavikkosafareista kuin rantalomasta tai Kuolleen meren kylpylähoidoista kiinnostuneille.

Acceptance Mark © Starlight Tours 2010 Kotisivujen suunnittelu: ICTeme