Jordania tunnetaan yhtenä rauhallisimmista ja ystävällisimmistä maista Lähi-idässä. Maan olot ovat vakaan turvalliset ja se on lisäksi naapureistaan poiketen tehnyt rauhan Israelin kanssa. Rikollisuutta ei juuri ole ja turisteihin kohdistuvat varkaudet ovat erittäin harvinaisia. Amman on yksi maailman turvallisimpia kaupunkeja eikä muidenkaan kaupunkien kaduilla tarvitse pelätä edes yöllä yksin kulkiessaan.

Jerash


Jordania on luovinut onnistuneesti Lähi-idän kriisien läpi eikä ole osallistunut selkkauksiin tai konflikteihin yli 30 vuoteen. Jordaniassa matkaileva ei huomaa mistään mahdollisia Lähi-idän alueella tapahtuvia poliittisia mullistuksia matkansa aikana ja muista naapurimaista poiketen maan armeija pitää huomattavan alhaista profiilia katukuvassa.

Toisin kuin monissa muissa alueen maissa, liikenne Jordaniassa on melko rauhallista ja liikennesääntöjä noudatetaan yleisesti melko hyvin, joskin varsinkin katuja ylittäessä kannattaa olla varovainen.

Jordaniaan matkustavalta ei vaadita erityisiä rokotteita, joskin perusrokotusten olisi suotavaa olla kunnossa (jäykkäkouristus, polio) ja hepatiittirokotetta suositellaan yleisesti. Infektoituneilta alueilta saapuvilta vaaditaan keltakuumerokotus.

Jordaniassa on useita yksityisiä ja valtion omistamia, eurooppalaiset standardit täyttäviä lääkäriasemia ja sairaaloita - pyydä matkavakuutusyhtiöltäsi lista mahdollisista sopimuslääkäreistä tai -sairaaloista. Kaikkia länsimaisia lääkkeitä on yleisesti saatavilla joko paikallisista apteekeista tai hotelleista.

Vesijohtovettä ei Jordaniassa suositella juotavaksi.

Suositamme kaikille matkustajillemme matkavakuutuksen ottamista.

Linkit:

Acceptance Mark © Starlight Tours 2010 Kotisivujen suunnittelu: ICTeme