Antigua ja Barbuda

Antigua ja Barbuda on kahden pääsaaren muodostama itsenäinen valtio Pienillä Antilleilla, Leewaard-saarilla. Saarista suuremman, ”antiikkista” merkitsevän Antiguan nimesi Kolumbus Santa Maria la Antiguan, Espanjan Sevillassa sijainneen pyhimyskuvan mukaan, kun taas pienemipi pääsaarista, ”parrakasta” merkistevän Barbuda-nimen alkuperä on ilmeisesti saarella kasvavien viikunapuiden ulkonäkö.

Antigua ja Barbuda


Antigua tunnetaan, kuinkas muutenkaan, rannoistaan; saarella on virallisen laskun mukaan 365 erillistä valkohiekkaista rantaa, jokainen omassa lahdenpoukamassaan. Antiguan turismi keskityy erityisesti korkeatasoista palvelua etsiviin matkustajiin ja sen vuosittainen regatta, Antigua Sailing Week on Karibian alueen suurimpia luksusjahtien kokoontumisia, joka kokoaa saarelle purjehtijoita, filmitähtiä ja kuninkaallisia ympäri maailman. Regattaan osallistuvat jahdit ovat nähtävissä English Harborin ja Nelson’s Dockyardin aluella, joka on myös UNESCO:n maailmaperintökohde vanhoine sota-satamineen ja telakoineen. Alue on nykyisin täynnä pieniä ravintoloita ja putiikkeja ja se on mukava vierailukohde rannalla rentoutumisen ohessa.

Kartta latatuu...


Barbudan saari, lyhyen lauttamatkan päässä Antiguasta, tunnetaan vaalenpunaisista hiekkarannoistaan, joista suurin on pituudeltaan yli 20 kilometriä. Barbudalla sijaitsee myös fregattilintujen suojelualue, jossa näiden suurten pelikaaninsukuisten lintujen elintapoihin voi tutustua. Saari on harvaan asuttu ja siellä sijaitsevat resortit tarjoavat luksusta ja täydellistä yksityisyyttä sitä etsivälle. Antigua tarjoaa hyvät puitteet vesiurheilun ja purjehduksen ystäville, saarta ympäröivät koralliriutat ja useat historialliset purjelaivojen hylyt houkuttelevat sukeltajia ja mahdollisuus purjeveneiden vuokraukseen tai katamaraaniristeilyihin purjehtijoita.

Starlight Tours tarjoaa Antigualla täydet kohdepalvelut. Pyydä tarjous ja lisätietoa asiakaspalvelustamme.

KieliEnglanti
VäkilukuAntigua: 80 000, Barbuda 1 200
Pinta-alaAntigua: 280 km2, Barbuda: 160 km2
ValuuttaItä-Karibian dollari tai Yhdysvaltain dollari
Miten lennetäänLontoon tai New Yorkin kautta
Stop-over
-suositus
New York
LaivayhteydetAntiguan ja Barbudan välillä
YhdisteleAntigualta on hyvät lentoyhteydet kaikkialle Karibian alueelle; Esimerkiksi Antigua – Barbados yhdistelmä, jossa menolento Euroopasta Antigualle ja paluu Eurooppaan Barbadokselta.
Vihkiminen kohteessa:Onnistuu
GolfiaKyllä, kaksi täysimittaista kenttää Antigualla
Paras aika matkustaaTammi-huhtikuun tai loka-joulukuun välillä
Lisätietoawww.antigua-barbuda.org


Räätälöi matka »   Tai pyydä tarjous: Yhteystiedot »

 

Acceptance Mark © Starlight Tours 2010 Kotisivujen suunnittelu: ICTeme