Sudan on viime aikoina saanut paljon kielteistä huomiota Darfurin alueen kriisin, sekä Etelä-Sudanin ajoittain toistuvien nälänhätien ja tulvien vuoksi.

Koska Sudan on Afrikan suurin maa, kooltaan yli puolet koko Euroopan unionin pinta-alasta, on maassa mahdollista matkustaa kriisialueita välttäen. Starlight Toursin järjestämät kiertomatkat sijoittuvat Sudanin itä- ja koillisosiin, Punaisenmeren ja Niilin rannoille ja lähimmilläänkin yli 1000 kilometrin päähän kriisialueista. Turvallisuustilanne Sudanissa on Darfuria ja etelärajaa lukuun ottamatta vakaa ja turisteihin ei kohdistu minkäänlaista uhkaa.

Rikollisuutta Sudanissa on erittäin vähän ja erityisesti turisteihin kohdistuvaa rikollisuutta ei juuri lainkaan. Poliisi sekä santarmit partioivat näyttävästi kaduilla myös öisin ja rikoksista on voimassa ankarat rangaistukset.

Suurin riskitekijä Sudanissa, kuten monessa muussakin alueen valtiossa on liikenne. Autojen määrä on lisääntynyt huimasti viime vuosina liikennekulttuurin ja infrastruktuurin pysyessä entisellään. Autot ovat usein huonossa kunnossa, nopeudet kovia ja tiet paikoitellen huonossa kunnossa. Katuja ylitettäessä on oltava erityisen varovainen. Myös satunnaisten hiekkamyrskyjen aiheuttama huono näkyvyys ja hiekkadyynit teillä aiheuttavat uhkia. Yöllä ajamista ei suositella.

Sudaniin suositellaan perusrokotteiden lisäksi (jäykkäkouristus, polio, kurkkumätä) hepatiittirokotetta, meningokokkirokotetta sekä keltakuumerokotusta. Myös malarianestolääkitystä suositellaan koko maahan.

Sudanin terveydenhuoltojärjestelmä on vanhanaikainen ja ylikuormitettu eikä täytä länsimaisia perusvaatimuksia. Khartoumissa on yksityisiä sairaaloita ja terveysasemia joiden lääkärit ovat joko eurooppalaisia tai amerikkalaisia, tai em. maissa koulutettuja - pyydä matkavakuutusyhtiöltäsi lista mahdollisista sopimuslääkäreistä tai -sairaaloista. Kaikkia länsimaisia lääkkeitä ei ole yleisesti saatavilla paikallisista apteekeista.

Vesijohtovesi ei Sudanissa ole missään olosuhteissa juomakelpoista.

Suositamme kaikille matkustajillemme kattavan matkavakuutuksen ottamista.

Linkit:

Acceptance Mark © Starlight Tours 2010 Kotisivujen suunnittelu: ICTeme