Libya on täynnä Helleenisen, Roomalaisen ja Foiniikkialaisen kauden muinaismuistoja, jotka yhdistettynä uudempaan Islamilaiseen perintöön tekevät maasta suuren ulkoilmamuseon.

Tripoli, Libyan pääkaupunki Välimeren rannalla oli alkujaan, 500 EKr., Foiniikkialainen satama nimeltään Oea. Nykyään kaupungin päänähätvyyksiin kuuluu näyttävä linnoitus, kansallismuseo ja useita upeita moskeijoita. Myös Tripolin medina, vanha kaupunki, ja sen basaarit ovat houkuttelevia kohteita.

Sirtinlahden itäpuolella sijaitseva Benghazi puolestaan on Libyan taloudellinen pääkaupunki ja erityisen kuuluisa basaareistaan ja perjantaimarkkinoistaan. Kaupunki tuhoutui pahoin Toisessa Maailmansodassa kun liittoutuneiden, sekä Italian ja Saksan joukot ottivat yhteen matkalla ratkaiseviin taisteluihin El Alameinin ja Tobrukin kyliin, joissa vieläkin on nähtävillä taisteluiden jälkiä ja vaikuttavia sotilashautausmaita.

Qasr Libya, Bysantin aikainen linnoitus ja sen yhteydessä oleva kirkko josta vuonna 1957 löydetyt harvinaiset mosaiikit antavat hyvän kuvan elämästä tuon ajan Pohjois-Afrikassa sekä Bysanttilaisesta rakennustyylistä.

Libyan muinaiskohteista mainittavin on Leptis Magna, muinainen Foiniikkialainen satama, joka ensin joutui Karthagon haltuun, kunnes liittyi Rooman imperiumiin 111 EKr. Kaupungissa on erinomaisesti säilyneitä Roomalaisaikaisia rakennuksia sekä hieno amfiteatteri merinäköalalla.

Leptis Magnan lisäksi Ptolemais ja Cyrene, molemmat tärkeitä antiikinakaisia kreikkalaissiirtokuntia Pohjois-Afrikassa, sekä jälkimmäisen satamakaupunki, Apollonia, pitävät sisällään paljon hyvin säilyneitä rakennuksia ja pylväskujia.

Libyan harvaanasutussa länsi- ja eteläosassa huomattavin kohde on Ghadamesin keidaskaupunki joka oli aikanaan Rooman valtakunnan eteläisin piste.

Libyan laajan nähtävyysvalikoiman johdosta tässä on esitelty vain joitakin huomattavimpia kohteita.

Acceptance Mark © Starlight Tours 2010 Kotisivujen suunnittelu: ICTeme