Libya pysyi pitkään turisteilta suljettuna mutta on viime aikoina alkanut raottaa oveaan pienille länsimaisille matkailijaryhmille osana poliittisten suhteiden normalisointikampanjaa Euroopan unionin ja Yhdysvaltojen kanssa.

Turvallisuustilanne maassa on vakaa ja turisteihin ei kohdistu minkäänlaista uhkaa. Turisteihin kohdistuvaa rikollisuutta Libyassa ei turismielinkeinon pienuudesta johtuen ole päässyt syntymään.

Normaalia varovaisuutta on tietysti hyvä noudattaa väkijoukoissa ja suuremmissa kaupungeissa tasku- ja laukkuvarkaiden varalta. Kaikilla retkillämme Libyassa ryhmäämme seuraa maan lakien mukaan turvallisuuspoliisin edustaja.

Suurin riskitekijä Libyassa, kuten monissa muissakin alueen valtioissa, on liikenne. Ajonopeudet ovat usein suuria ja tiet paikoitellen huonossa kunnossa, lisäksi satunnaisesti esiintyvä sumu ja hiekkamyrskyt saattavat haitata näkyvyyttä ja vaeltelevat kamelit saattavat aiheuttaa vaaraa teille eksyessään. Vilkasliikenteisiä katuja ylitettäessä on oltava erityisen varovainen.

Libyaan ei tarvita erityisiä rokotteita, joskin perusrokotusten olisi suotavaa olla kunnossa (jäykkäkouristus, polio) ja hepatiittirokotetta suositellaan yleisesti. Infektoituneilta alueilta matkustavilta voidaan vaatia todistusta keltakuumerokotuksesta.

Libyalaista terveydenhuoltoa ei suositella käytettäväksi kuin äärimmäisessä hätätilanteessa. Suurimmista kaupungeista löytyy kuitenkin useita länsimaalaiset standardit täyttäviä yksityisklinikoita joiden henkilökunta on pääosin eurooppalaista - pyydä matkavakuutusyhtiöltäsi lista mahdollisista sopimuslääkäreistä tai -sairaaloista. Kaikkia lääkkeitä ei välttämättä ole saatavilla Libyassa, joskin korvaavia tuotteita ja kopioita on yleensä tarjolla. Mukaan otettavat lääkkeet on Libyan tiukan huumelainsäädännön takia suositeltavaa säilyttää alkuperäispakkauksessaan mahdollisen tullitarkastuksen varalle.

Vesijohtovesi ei Libyassa ole juomakelpoista.

Suositamme kaikille matkustajillemme matkavakuutuksen ottamista.

Linkit:

Acceptance Mark © Starlight Tours 2010 Kotisivujen suunnittelu: ICTeme