Yleinen hintataso

Iran on matkailijalle erittäin halpa maa. Hintataso on ravintoloissa ja hotelleissa on huomattavasti Suomea alhaisempi ja palveluiden, kuten taksien, hinnat ovat murto-osan kotimaisista hinnoista.

Ostokset

Iran on matkamuistoshoppailijan paratiisi; hinnat ovat matalia ja turistien vähyydestä johtuen basaareilla vallitsevat ostajan markkinat. Käsintehtyjä kupari-, lasi ja puutöitä, tekstiilejä, huiveja, kankaita, astioita ja koriste-esineitä on saatavilla pilkkahintaan. Tuotteiden laatu on yleensä erinomainen ja tinkiminen kuuluu asiaan. Persialaisia mattoja on kaupan paljon, mutta on hyvä muistaa niiden maastavientiä koskevat rajoitukset (yli 30 vuotta vanhoja, eikä yli 10m2 kokoisia mattoja ei saa viedä maasta ilman erityislupaa). Muita perinteisiä Iranin-tuliaisia ovat kaviaari ja sahrami joiden hinnat ovat jatkuvasta nousustaan huolimatta vieläkin erittäin edullisia.

Ravintolat ja ruoka

Iranin ravintolavalikoima keskittyy Teherania ja muutamaa muuta suurkaupunkia lukuun ottamatta paikalliseen ruokavalioon. Annokset ovat suuria ja edullisia eikä hienommissakaan ravintoloissa lasku usein ylitä kymmentä euroa. Myös kaduilla myytävä pikaruoka on kokeilemisen arvoista.

Muut palvelut

Taksit ovat Iranissa halpoja, mutta hinta on silti aina sovittava ennen matkan alkua. Mittareita ei käytetä ja useimmat kuljettajat yrittävät rahastaa ulkomaalaisilta enemmän kuin paikallisilta asiakkailta - joskaan tämäkään ei usein nosta matkan hintaa yli muutaman euron.

Acceptance Mark © Starlight Tours 2010 Kotisivujen suunnittelu: ICTeme