Iranin suuri koko ja sijainti Lähi-idän ja Keski-Aasian risteyskohdassa ilmenevät maan monipuolisena luontona, kielten ja kulttuurien moninaisuutena sekä rikkaana historiallisena perintönä.

Iranin pääkaupunki on 10 miljoonan ihmisen ruuhkainen ja pölyinen suurkaupunki. Kaupungissa ei juuri ole varsinaisia historiallisia nähtävyyksiä useita hienoja museoita lukuun ottamatta, varsinkin Matto- ja Kansallismuseo kuuluvat ehdottomasti vierailtaviin kohteisiin.

Myös Teheranin suurenmoiset basaarit, entinen Yhdysvaltain suurlähetystörakennus, Khomeinin hautamonumentti ja Behest-é Zahra, maailman suurin hautausmaa Irakia vastaan käydyssä sodassa kaatuneille, ovat kaikki vierailun arvoisia. Kaupungin läheisyydessä on myös useita historiallisia ja uskonnollisia nähtävyyksiä sekä miltei kuusi kilometriä korkea Damavand-vuori.

Muualla maassa Isfahanin kaunis joenvarsikaupunki hienoine basaareineen, moskeijoineen ja puutarhoineen, sekä shiiamuslimien pyhä kaupunki Ghomi upeine kultakupolisine mausoleumeineen tarjoavat täydellisen vastakohdan Teheranin saasteille ja kiireelle.

Kashanin ja Yazdin perinteiset karavaani- ja keidaskaupungit pitävät sisällään näyttäviä moskeijoita, zarahustralais-temppeleitä ja houkuttelevia basaareita joissa perinteisiä silkkikankaita yhä edelleen valmistetaan käsityönä.

Shiraz, Persian vanha pääkaupunki on tunnettu miellyttävästä ilmastostaan ja runoilijoistaan ja sen välittömässä läheisyydessä sijaitsevat muinaisen Persepoliksen vaikuttavat rauniot sekä Pasargada, Kyyros Suuren, muinaisen Persian kuuluisimman kuninkaan palatsialue.

Mainittujen kohteiden lisäksi Iran on täynnä näyttäviä muinaisjäänteitä Babylonian, Mesopotamian ja Persian suuruuden päiviltä, upeita moskeijoita islamilaiselta ajalta ja paljon kaunista luontoa. Maisemat vaihtelevat etelän kuivista tasangoista keski- ja länsiosan korkeisiin lumihuippuisiin vuoriin ja Kaspianmeren leutoon ja vehreään rannikkoalueeseen.

Acceptance Mark © Starlight Tours 2010 Kotisivujen suunnittelu: ICTeme