Iran kärsii monen naapurinsa tapaan huonosta maineesta - mielikuvat hulluista mullaheista, muistot pitkästä sodasta Irakia vastaan 1980-luvulla ja nykyisen presidentin rasistisista ja vihaa lietsovista lausunnoista eivät ole omiaan luomaan kuvaa turvallisesta matkailumaasta joka Iran loppujen lopuksi kuitenkin on.

Maassa ei johtajien retoriikasta huolimatta turisteihin kohdistu minkäänlaista uhkaa ja länsimaiden vastainen propaganda, jota vielä tapaa julkisilla paikoilla on epäuskottavaa ja huvittavaa myös monille iranilaisille itselleen. Myöskään näkyvää rikollisuutta ei maassa ole kovin paljoa, joskin Teheranissa ja muissa suurkaupungeissa on hyvä varautua taskuvarkauksiin pitämällä lompakoista ja käsilaukuista tavallista parempaa huolta.

Iraniin ei tarvita erityisiä rokotteita, joskin perusrokotusten olisi suotavaa olla kunnossa (jäykkäkouristus, polio) ja hepatiittirokotetta suositellaan yleisesti. Keltakuumerokote vaaditaan infektoituneilta alueilta saapuvilta. Maan kaakkoisosaan matkustaville suositellaan malariantorjuntalääkitystä - StarlightTours Iranin kiertomatka ei kata malaria-alueita, joten lääkitystä ei matkaa varten tarvita.

Iranin julkinen terveydenhuolto kärsii rahoitus- ja laitteistopulasta eikä sitä suositella ulkomaisille vierailijoille. Teheranista ja muista suuremmista kaupungeista löytyy useita eurooppalaiset standardit täyttäviä yksityisiä lääkäriasemia ja sairaaloita - pyydä matkavakuutusyhtiöltäsi lista mahdollisista sopimuslääkäreistä tai -sairaaloista. Länsimaisia lääkkeitä vastaavia tuotteita on yleisesti saatavilla paikallisista apteekeista, usein myös ilman reseptiä.

Vesijohtoveden juomakelpoisuus vaihtelee alueittain. StarlightTours suosittelee juomaan pullotettua vettä koko matkan ajan.

Suositamme kaikille matkustajillemme matkavakuutuksen ottamista.

Linkit:

Acceptance Mark © Starlight Tours 2010 Kotisivujen suunnittelu: ICTeme