Jemen on pitkän sulkeutuneisuuden kauden jälkeen varovasti alkanut raottaa oveaan turismille; maan tuhansia vuosia vanha historia käsittää niin alueen kehityksen Saban kuningaskunnasta ja muinaiskristityistä seurakunnista portugalilais-intialaisen suitsukekaupan välietapiksi, islamilaiseksi Imaamikunnaksi ja Britannian siirtomaaksi. Myös ympäröivät suurvallat - muinaiset ja nykyiset Egyptistä ja Persiasta ottomaaneihin ja etiopialaisiin ovat jättäneet maahan ja sen kulttuuriin jälkensä.

Jemenin vaihteleva maantiede on nähtävyys sinänsä - maasta löytyy uskomattoman vaihtelevia rannikko-, vuoristo-, tasanko-, savanni- ja aavikkomaisemia keitaineen, kuumine lähteineen ja koralliriuttoineen. Myös Jemenin eläin- ja kasvikunta on vaihteleva ja maata pidetään yhtenä parhaasta paikoista Afrikkaan suuntaavien muuttolintujen seuraamiseen. Jemenin koskemattoman kirkkaat rantavedet tarjoavat myös upeat puitteet sukellukseen.

Historiallisia kohteita Jemenissä riittää myös; pääkaupunki Sana'an vanha kaupunki kapeine kujineen ja satoja vuosia vanhoine taloineen on kuin suoraan Tuhannen ja Yhden Yön tarinoista upeine moskeijoineen ja esikristillisine kirkkoineen sekä vilkkaine basaareineen.

Muualla maassa Saban kuningaskunnan muinaisen pääkaupungin rauniot, sen kuulle ja auringolle pyhitetyt temppelit, sekä koko valtion hyvinvoinnin perustan luoneen Maribin pato muodostavat Jemenin tärkeimmän arkeologisen kohteen.

Zaidin kaupunki Punaisenmeren rannikolla oli puolestaan aikanaan merkittävimpiä arabialaisen tieteen, kulttuurin ja islamilaisen uskonopetuksen keskuksia ja muun muassa Algebran sanotaan olevan kehitetty juuri täällä. Nykyään ulkoilmamuseolta tuntuva kaupunki on osa UNESCON maailmanperintöohjelmaa.

Sisämaassa sijaitsevissa vuoristo ja aavikkokylissä on yhä nähtävissä muinaisten kulttuurien jättämiä merkkejä, temppeleitä, palatseja, suolakaivoksia ja karavaanireittien varrelle pystytettyjä majataloja. Erityisen kiinnostavia ovat Shibamin antiikkiset tornitalot, jotka ovat ansainneet kaupungille lisänimen Aavikon Manhattan.

Myös useat linnoitukset, kuten Hosn Al Ghuazi ja Al-Kaf, sekä Al-Ashrafiyan ja Al-Alaliyan moskeijat ovat tutustumisen arvoisia kohteita upeine koristeineen ja erikoisine arkkitehtonisine ratkaisuineen. Monet Jemenin pienistä rannikkokaupungeista ovat ihastuttavia valkoisine taloineen, kalasatamineen, kapeine basaareineen ja siirtomaatyylisine mauste- ja suitsukevarastoineen, sekä palatseineen.

Acceptance Mark © Starlight Tours 2010 Kotisivujen suunnittelu: ICTeme