Paikallisen turvallisuustilanteen vuoksi Starlight Tours suosittelee välttämään Jemeniin matkustamista tällä hetkellä.

Jemen on pitkällisen eristäytymisen jälkeen hiljalleen avannut oviaan turisteille ja maan turvallisuustilanteeseen ja turistien hyvinvointiin on alettu kiinnittää huomiota. Turvallisuustilanne maassa on vakaa ja turisteihin ei kohdistu suoria uhkia.

Rikollisuutta Jemenissä on vähän ja erityisesti turisteihin kohdistuvaa väkivalta- tai omaisuusrikollisuutta ei juuri lainkaan. Jemenin rajaseuduilla aiemmin sattuneisiin länsimaisten turistien kidnappauksiin on puututtu tiukalla kädellä ja niiden takana olleisiin yhteiskunnallisiin ongelmiin on löydetty ratkaisuja suorilla neuvotteluilla raja-alueiden heimojen kanssa.

Suurin riskitekijä Jemenissä on liikenne. Tiet ovat yhä paikoitellen huonossa kunnossa ja liikennesääntöjä ei juuri noudateta. Katuja ylitettäessä on oltava erityisen varovainen.

Jemeniin matkustaessa perusrokotusten on syytä olla kunnossa (jäykkäkouristus, kurkkumätä, polio) ja hepatiittirokotetta suositellaan yleisesti. Infektoituneilta alueilta saapuvilla on oltava keltakuumerokotus. Malarianestolääkityksen ja moskiittoverkkojen käyttöä suositellaan sadekausien aikana rannikoilla pidempään oleskeleville.

Jemenin terveydenhuoltojärjestelmä on puutteellinen ja vanhanaikainen. Suurimmissa kaupungeissa (Sana'a ja Aden) on eurooppalaiset standardit täyttäviä lääkäriasemia. Pyydä matkavakuutusyhtiöltäsi lista mahdollisista sopimuslääkäreistä tai -sairaaloista. Kaikkia länsimaisia lääkkeitä ei välttämättä ole yleisesti saatavilla suurempien kaupunkien ulkopuolella.

Vesijohtovesi ei Jemenissä ole juomakelpoista.

Suositamme kaikille matkustajillemme matkavakuutuksen ottamista.

Linkit:

Acceptance Mark © Starlight Tours 2010 Kotisivujen suunnittelu: ICTeme