Yleinen hintataso

Intia on matkailijalle melko edullinen kohde; suurimpien hotellien, turistialueiden ja ulkomaalaisille suunnattujen ravintoloiden ulkopuolella ostosten ja aterioiden hinnat ovat suomalaisittain halpoja.

Ostokset

Intialaiset käsityöt, korut, kankaat, koriste-esineet, puutyöt ja lasiesineet ovat suosittuja matkamuistoja. Miltei joka kaupungilla ja alueella on omat erityiset perinne-esineensä vaihdellen miniatyyrimaalauksista kaiverrettuihin hopeaesineisiin tai silkkikankaisiin perinneasuihin. Suurimmista kaupungeista löytää myös hyvän ja edullisen valikoiman kansainvälisiä merkkituotteita, vaatteita, kenkiä, kosmetiikkaa, sekä englanninkielistä kirjallisuutta.

Ravintolat ja ruoka

Lasku ravintolassa syömisestä Intiassa vaihtelee halpojen katukeittiöiden kasvisannosten muutamasta kymmenestä sentistä hotelliravintoloiden muutamaan kymmeneen euroon. Intialaisen ruoan ystävälle maan ravintolatarjonta on toiveiden täyttymys ja paikallisia erikoisuuksia on paljon. Länsimaista ruokaa suosivalle tai vahvoja mausteita välttävälle ravintolavalikoima on yleensä ottaen melko suppea suurten kaupunkien ja hotellien ulkopuolella, Intialaisen keittiön tarjonta vaihtelee voimakkaasti kunkin alueen uskontoa, ilmastoa ja erityispiirteitä noudattaen. Suuri osa intialaisista on kasvissyöjiä ja uskonto asettaa omat rajoituksensa ruokalistalle; Hindu-alueilla ei syödä lehmää, muslimialueilla ei tarjota sikaa ja alkoholia, rannikolla suositaan kalaruokaa, sisämaassa kanaa, etelässä käytetään paljon kookosta ja riisiä, pohjoisessa suositaan maustettuja lammasruokia.

Muut palvelut

Taksit ovat Intiassa halpoja, matkasta kaupungin laidalta toiselle selviää yleensä noin kahdella - kolmella eurolla. Kaikissa takseissa ei ole mittaria ja hinnan sopiminen etukäteen on yleensä paras tapa välttyä ikäviltä yllätyksiltä. Räätälit, optikot, kampaamot, kosmetologit, hieronnat ja muut palvelut ovat suomalaiseen hintatasoon nähden halpoja, joskin palveluiden tasosta on hyvä varmistua etukäteen.

 

Acceptance Mark © Starlight Tours 2010 Kotisivujen suunnittelu: ICTeme