Pukeutuminen

Intiassa ei ole virallisia pukeutumismääräyksiä eikä naisten oleteta käyttävän huntua tai päähinettä, mutta tiettyjä sääntöjä on hyvä noudattaa oman mukavuutensa kannalta. Paljastavia tai kireitä vaatteita ei suositella. Erityisesti islamilaisilla alueilla, sekä kaupunkien ulkopuolella konservatiivinen pukeutuminen on paras tapa välttää ylimääräistä huomiota. Paras tapa pukeutua kesällä, jo ilmastonkin kannalta, on löysät ja ohuet, mutta peittävät puuvillavaatteet ja ilmavat kengät tai sandaalit sekä auringolta suojaava päähine ja hyvät aurinkolasit. Hotellien uimarannoilla ja -altailla pukeutuminen noudattaa länsimaista käytäntöä.

Uskonto

Suurin osa intialaisista on hinduja. Muista uskonnoista muslimeita, buddhalaisia, jainisteja, zaraostralaisia ja kristittyjä on paljon eri puolella maata ja he muodostavat paikoitellen alueellisen enemmistön.

Alkoholi

Alkoholia on Intiassa tarjolla yleisesti ja helposti joitain pyhiä kaupunkeja ja muslimienemmistöisiä alueita lukuunottamatta. Alkoholitarjoilu on useissa osavaltioissa kielletty myös juhlapyhien, festivaalien, tai vaalien aikana. Gujaratin osavaltiossa on voimassa kieltolaki.

Passi ja viisumi

Suomen kansalaiset tarvitsevat viisumin Intiaan. Starlight Tours järjestää kaikille suomeksi opastetuille ryhmämatkoillemme osallistuville matkustajille turistiviisumit veloituksetta.
Huom! Mikäli matkustatte muulla kuin Suomen passilla ilmoittakaa siitä jo matkaa varattaessa!

Viisumia voi hakea myös suoraan Helsingissä sijaitsevasta Intian suurlähetystöstä. Starlight Tours voi hakea viisumia myös yksittäisten matkustajien puolesta. Viisumin hakuun on hyvä varata reilu viikko.

1.1.2010 lähtien Suomen, Japanin, Luxenburgin, Uuden Seelannin ja Singaporen passeilla matkustavat voivat saada turistiviisumin Intiaan saavuttaessa. Viisumi voidaan myöntää Delhin, Mumbayn (Bombay), Kolkatan (Kalkutta) ja Chennain (Madras) lentokentillä. Viisumeita ei myönnetä maarajoilla tai satamissa. Viisumin hinta on USD 60,00. Maksu suoritetaan käteisellä viisumiviranomaisille.

Rajalla myönnettävä viisumi on voimassa 30vrk ja on single-entry, eli oikeuttaa yhteen maahantuloon. Rajalla myönettävään viisumiin liittyy erityisehtona seuraavaa: viisumi voidaan myöntää samalle henkilölle vain kaksi kertaa saman kalenterivuoden aikana ja vierailuiden välillä on oltava vähintään 60 vuorokautta.

Passin on oltava voimassa kuusi (6) kuukautta matkan päättymisen jälkeen ja siinä on oltava vähintään yksi tyhjä sivu.

Valuutta

Intian rupian maastavienti ja maahantuonti on ulkomaalaisille luvanvaraista ja valuutan hankkiminen Suomesta ennen matkaa on hankalaa, joskin satunnaisesti mahdollista. Intian rupia on arvoltaan noin 0,016 Euroa (1€ = n.63,00 rupiaa). Rahan vaihtaminen Intiassa ei ole ongelma; rahanvaihtopisteitä on paljon ja kurssit yleensä ottaen melko hyviä myös hotelleissa vaihdettaessa. Lentokentillä, kaupungeissa, hotelleissa ja turistikohteissa on pankkiautomaatteja jotka hyväksyvät ulkomaiset Visa-, Visa Electron-, Master Card- ja Maestro-kortit. Matkashekkien vaihtaminen saattaa olla hidasta ja kallista. Matkavaluutaksi suosittelemme euroja, ei kuitenkaan yli 100 € seteleitä.

Kansainväliset luottokortit hyväksytään yleisesti hotelleissa ja turistikohteissa, sekä suuremmissa kaupoissa, tavarataloissa, matkamuistomyymälöissä ja ravintoloissa.

Huom! Intialaiset setelit tulevat yleensä niitattuina paksuihin nippuihin – pyydä virkailijaa poistamaan niitit puolestasi, sillä ilman työkaluja niittien poistaminen voi olla vaikeaa seteleitä repimättä.

Sähkö

Sähköjännite on muodollisesti 220V (vaihteluita esiintyy etenkin kesällä) ja yleisimmin käytetty pistorasiatyyppi on kolmipiikkinen pyöreä, rasia johon suomalaiset laitteet sopivat ilman adaptereita, joskin myös Britannialaista kolmipiikkistä pistoketta käytetään paikoin. Kaikki käyttämämme hotellit lainaavat tarvittaessa veloituksetta adaptereita. Suosittelemme ylijännitesuojan käyttöä erityisesti kannettavien tietokoneiden ja muun elektroniikan latureiden suojaamiseksi jännitevaihteluilta.
Huom! Sähkökatkot ovat Intiassa melko yleisiä, joskin usein lyhytkestoisia.

Matkapuhelimet ja Internet

Kännykät toimivat Intiassa itäisten osavaltioiden raja-alueiden, kaukaisimpien saarten, sekä vuoristoalueiden katvealueita lukuun ottamatta hyvin. Internetpalveluita on saatavilla yleisesti.

Aika

Intia on 3,5h edellä Suomen normaali aikaa ja 2,5h edellä Suomen kesäaikaa. (GMT+5,5)

 

Acceptance Mark © Starlight Tours 2010 Kotisivujen suunnittelu: ICTeme