Yleinen hintataso

Jordania ei ole erityisen halpa matkakohde, suomalaiseen hintatasoon nähden tuotteiden ja palveluiden ovat vain hieman edullisempia.

Jordanian dinaareita

Ostokset

Jordania ei ole erityisen kuuluisa matkamuistoistaan, suurin osa kaupan olevista tavaroista on peräisin Syyriasta, josta tuotuja tekstiileitä ja käsitöistä, puisia rasioita, lautapelejä ja koriste-esineitä, pöytäliinoja, kaftaaneita, pashmina- ja silkkihuiveja sekä puhallettua lasia myydään yleisesti jordanialaisina. Beduiinien käsitöitä, koruja ja tekstiileitä on myös saatavilla ja ne ovat suuremmalla todennäköisyydellä paikallista tuotantoa. Myös kulta- ja hopeakoruja saa suhteellisen edullisesti. Kuolleenmeren alueella tuotetut ihonhoito- ja kosmetiikkatuotteet ovat suosituimpia Jordanian-tuliaisia.

Ravintolat ja ruoka

Lasku ravintolassa syömisestä Jordaniassa vaihtelee halpojen katukeittiöiden kebab- ja schwarma-annosten muutamasta eurosta länsimaisten hotelliravintoloiden melko korkeisiin hintoihin. Ravintolavalikoima on yleensä ottaen melko suppea Ammanin ulkopuolella ja usein ainoa vaihtoehto, varsinkin Kuolleellamerellä, ovat hotellien ravintolat. Jordanialainen keittiö on muunnelma perinteisestä Arabikeittiöstä beduiinivivahteilla ja on kokeilemisen arvoinen. Katso: Lähi-idän ruokakulttuuriin »

Muut palvelut

Taksit ovat Jordaniassa melko halpoja, matkasta kaupungin laidalta toiselle selviää yleensä noin kahdella - kolmella Eurolla. Kaikissa takseissa ei ole mittaria ja hinnan sopiminen etukäteen on yleensä paras tapa välttyä ikäviltä yllätyksiltä.

Acceptance Mark © Starlight Tours 2010 Kotisivujen suunnittelu: ICTeme