Päivitys 12/2012: Syyriassa on käynnissä vuoden 2011 lopulta jatkunut kansannousu Presidentti Assadin ja Baath-puolueen diktatuuria vastaan. Emme tällä hetkellä suosittele vapaa-ajan matkailua Syyriassa turvallisuustilanteen johdosta.

Huonosta kansainvälisestä maineestaan huolimatta Syyria on yksi maailman turvallisimmista paikoista vierailla - rikollisuutta ei käytännössä ole ja valtion järjestelmällinen supressio on käytännössä estänyt uskonnollisten ääriliikkeiden synnyn ja toiminnan maassa. Poliisi ja santarmit ovat näyttävästi esillä katukuvassa ja ankarat rangaistukset pienistäkin rikoksista toimivat yhdessä perinteisen arabialaisen kunniakoodiston kanssa tehokkaasti rikoksia estävänä voimana.

Syyria on selvinnyt Lähi-itää aika ajoin kuohuttavista kriiseistä hyvin eikä naapurimaissa Irakissa jatkuva sotatila tai Hezbollah - terroristijärjestön ja Israelin välienselvittely kesällä 2006 suoranaisesti vaikuttanut tai vaikuta turvallisuustilanteeseen Syyriassa. Syyria ei ole osallistunut suoraan aseelliseen selkkaukseen Lähi-idässä 1970-luvun jälkeen ja se on onnistunut pitämään mahdolliset alueelliset konfliktit poissa omalta alueeltaan lähinnä ulkoistamalla ne naapuriinsa Libanoniin.

Normaali matkailija ei Syyriassa käydessään joudu tekemisiin, tai edes huomaa mitään erikoista Lähi-idän yleiseen turvallisuustilanteeseen liittyen ja suurin yksittäinen vaaratekijä joka Syyriassa vierailevaa kohtaa on maan melko kaoottiselta tuntuva liikennekulttuuri. Nopeudet ovat kovia, autot ja tiet usein huonossa kunnossa ja liikennevaloihin ja -opasteisiin sekä -sääntöihin suhtaudutaan yleisen välinpitämättömästi. Katuja ylitettäessä on oltava erityisen varovainen.

Syyriaan ei tarvita erityisiä rokotteita, joskin perusrokotusten olisi suotavaa olla kunnossa (jäykkäkouristus, polio) ja hepatiittirokotetta suositellaan yleisesti.

Syyriassa on useita yksityisiä eurooppalaiset standardit täyttäviä lääkäriasemia ja sairaaloita - pyydä matkavakuutusyhtiöltäsi lista mahdollisista sopimuslääkäreistä tai -sairaaloista. Kaikkia länsimaisia lääkkeitä on yleisesti saatavilla joko paikallisista apteekeista tai hotelleista.

Suositamme kaikille matkustajillemme matkavakuutuksen ottamista.

Linkit:

Acceptance Mark © Starlight Tours 2010 Kotisivujen suunnittelu: ICTeme