Jordanian kiertomatka 8 päivää / 7 yötäHinnat alkaen
€ 1849,- / 2hh
€ 311,- / 1 hh - lisä
Lennot:	Finnair / Royal Jordanian / Austrian Airlines
Hotellit:
Amman  Crowne Plaza 5*, Marriott 5* tai vastaava    5 yötä
Petra  Crowne Plaza 5* tai vastaava          2 yötä
Matkaohjelma:
Päivä 1 Helsinki - Kairo Saapuminen Kairoon, vastaanotto lentokentällä ja kuljetus hotelliin.
Päivällinen. Ilta vapaa. Yöpyminen Kairossa.
Päivä Helsinki - Amman Saapuminen Ammaniin ja majoittuminen hotelliin keskustassa. Saapumispäivänä ei ole muuta järjestettyä ohjelmaa - kaupungilla kävelyyn tai hotellissa rentoutumiseen jää hyvin aikaa.
Yöpyminen Ammanissa.
Päivä 2 Amman - Jerash - Ajloun - Amman Päivä alkaa aamiaisen jälkeisellä kiertoajelulla Ammanissa, 1200 eKr. perustetussa muinaisten Ammoniittien pääkaupungissa joka sai roomalaisilta nimen Philadelphia. Kaupunki rakennettiin alun perin Rooman tapaan seitsemälle kukkulalle - nykyään rakennettuja kukkuloita on jo 19.
Kierros käsittää tärkeimmät kreikkalaisroomalaisen aikakauden rauniot, Ammanin linnoituksen ja roomalaisen amfiteatterin kaupungin keskustassa, sekä kierroksen Jordanian kulttuurihistorian museossa. Kaupunkikierroksen jälkeen matka jatkuu kohti pohjoista ja Aleksanteri Suuren 322 EKr. perustamaa Jerashin kaupunkia, joka oli osa antiikin Decapolis - kaupunkiliittoutumaa. Jerashin roomalaisaikaisten nähtävyyksien jälkeen suunta kääntyy Ajloun linnaan ja sen pihalta Jordan-joen yli länteen avautuvia näköaloja.
Illaksi paluu Ammaniin, jossa yöpyminen samassa hotellissa.
Päivä 3 Amman - Aavikkolinnat - Amman Aamiaisen jälkeen ohjelmassa on vierailu Omayad-dynastian seitsemännellä ja kahdeksannella vuosisadalla rakennuttamissa Qasr Amran, Qasr Kharanehin ja Qasr Azraqin aavikkolinnoituksissa. Linnat ovat eräitä parhaiten säilyneitä esimerkkejä Omayadilaisesta arkkitehtuurista ja edistyksellisistä rakennusratkaisuista ja -tekniikoista. Qasr Azraqin linna on kuuluisa myös T.A. Lawrencen kirjasta "Seven Pillars of Wisdom" ja palveli Arabian Lawrencen päämajana Ensimmäisen Maailmansodan aikana.
Illaksi paluu Ammaniin, jossa yöpyminen tutussa hotellissa.
Päivä 4 Amman - Madaba -
Mt. Nebo - Kerak -
Petra
Ammanista etelään suuntautuvan matkan ensimmäinen pysähdys on Madaban kaupunki ja sen 1500 vuotta vanhoista mosaiikeistaan kuuluisa Pyhän Yrjön kirkko. Madaban lähistöllä on myös seuraava kohde, Nebo-vuori, paikka jolta Mooses ensimmäistä kertaa näki Pyhän maan ja jonne hänen sanotaan myös olevan haudatun. Matka jatkuu vierailulla yhteen oletetuista hautapaikoista, neljännellä vuosisadalla rakennettuun muistokirkkoon, sekä Fransiskaanikappeliin.
Matkan seuraava etappi on Kerakin ristiretkeläislinna 1100-luvulta, paikalla käytiin eräs viimeisistä suurista taisteluista Saladinin ja ristiretkeläisten välillä vuonna 1188.
Yöksi majoituminen hotelli Crowne Plazaan Petrassa.
Päivä 5 Petra Aamu alkaa tutustumisella Jordanian kuuluisimpaan nähtävyyteen - Petran punakiveen louhittuun kaupunkiin. Kaupungin sisäänkäynti on 1200 metriä pitkä ja paikoin jopa 100 metriä korkea kapea kanjoni jonka päässä avautuu uskomaton salattu maailma kallioon louhittuine temppeleineen, muistomerkkeineen ja julkisine rakennuksineen. Nabatealaisten muinaisessa pääkaupungissa riittää nähtävää koko päiväksi.
Yöpyminen on Petrassa samassa hotellissa.
Päivä 6 Petra -
Wadi Rum -
Amman
Petrasta siirtyminen kohti etelää ja Wadi Rum'ia - Jordanian luonnonkauniista kohteista ehkä mieleenpainuvinta. Vaikuttavassa pastellinpunaisessa aavikkomaisemassa hiekan seasta nousevat kalkkikivi- ja graniittimuodostelmat saavat aikaan kuumaisen tunnelman. Wadi Rumissa ohjelmassa on maastoautosafari ja mahdollisuus kokeilla kamelilla ratsastusta aidossa ympäristössä.
Illalla paluu Ammaniin ja majoittuminen hotelliin.
Päivä 7 Amman - Kuollutmeri - Amman Vuorossa on aikaisin aamulla alkava kokopäiväretki Kuolleellemerelle. Maailman suolaisin vesistö sijaitsee yli 400 metriä merenpinnan alapuolella ja on tunnettu terveyttä edistävistä ominaisuuksistaan. Aikaa riittää niin vedessä kellumiseen - vesi on yli neljä kertaa normaalia (valta)merivettä suolaisempaa - kuin pohjamudan hoitavasta vaikutuksesta nauttimiseen.
Illaksi paluu Ammaniin, tuttuun hotelliin.
Päivä 8 Amman - Helsinki Kuljetus Ammanin lentokentälle aikaisin aamulla ja lento Helsinkiin.

Hintaan sisältyy:

 • Reittilennot
 • Jordanian viisumi
 • Lentokenttäavustus, -saatto ja -vastaanotto.
 • Englanninkielinen opas Jordaniassa.
 • Majoitus mainituissa hotelleissa.
 • Hotelliaamiaset
 • Pääsymaksut retkien aikana.
 • Jeeppisafari Wadi Rummissa

Hintaan ei sisälly:

 • Jordanian maastapoistumisveroa ( $8 ~ €6)
 • Kaikkia palveluja ja kuluja joita ei ole erikseen sovittu sisältyväksi matkan hintaan

Erityisehdot:

StarlightTours pidättää oikeuden hinnanmuutoksiin valuuttakurssien, lento- tai hotellihintojen tai muun matkan hintaan merkittävästi vaikuttavan tekijän perusteella.

Noudatamme kuluttajaviraston hyväksymiä yleisiä seuramatkaehtoja muutamin erityisehdoin. Ehdot kokonaisuudessaan näet täältä: Matkaehdot ». Voit myös tilata ehdot toimistostamme: Yhteystiedot »

MATKANVARAUSTAULUKKOON »

Acceptance Mark © Starlight Tours 2010 Kotisivujen suunnittelu: ICTeme