Yleinen hintataso:

Egyptin hintataso vaihtelee huomattavasti paikan mukaan; turistikohteissa hinnat ovat hieman Suomen hintatasoa halvemmat, kun taas muualla maassa on huomattavasti halvempaa. Palveluiden, kuten taksien, hinnat ovat huomattavasti edullisempia.

Ostokset:

Egypti on kuuluisa matkamuistoistaan. Arabityylisiä matkamuistoja, kuten tekstiileitä ja käsitöistä, puisia korurasioita, lautapelejä ja koriste-esineitä, sekä nahkatavaroita on saatavilla edullisin hinnoin. Myös koruja, kultaa, sekä pronssi- ja kuparitöitä on kaupan melko edullisesti. Lisäksi basaarit ja matkamuistokaupat pullistelevat faarao-, muumio- ja pyramidiaiheisista pienesineistä ja papyruksista.

Ravintolat ja ruoka:

Kairossa ravintolatarjonta on hyvä ja laaja. Muualla maassa ja turistikohteiden ulkopuolella vaihtoehtoja paikalliselle ruokavaliolle on vähän. Hinnat ovat melko edullisia ja turistikohteiden ulkopuolella erittäin halpoja.

Egyptiläinen ruoka itsessään on erinomaista ja yksi version perinteisestä Arabialais-Välimerellisestä keittiöstä, josta enemmän tästä linkistä: Lähi-idän ruokakulttuuriin.

Muut palvelut:

Taksit ovat Egyptissä halpoja; pidemmänkään matkan Kairon sisällä ei pitäisi maksaa yli euroa. Takseissa ei ole mittareita ja hinta on aina sovittava ennen matkan alkua - yleensä turisti joutuu tyytymään paikallista kalliimpaan hintaan.

Karosta löytyvät kaikki modernin, länsimaisen suurkaupungin palvelut muodossa tai toisessa...

Acceptance Mark © Starlight Tours 2010 Kotisivujen suunnittelu: ICTeme