Turvallisuustilanne Egyptissä on vakaa ja turisteihin ei kohdistu uhkaa. Egyptin valtio on muutamien vuosien takaisten ääriryhmien suunnittelemien iskujen johdosta tehostanut turistikohteiden valvontaa ja turvallisuusjärjestelyjä ja onnistunut eliminoimaan monet uhkaksi luokitellut järjestöt.

Rikollisuutta Egyptissä on vähän ja turisteihin kohdistuva rikollisuus on lähinnä laukku- ja taskuvarkauksia. Naisten ei kuitenkaan tulisi kävellä yksin huonosti valaistuilla tai syrjäisillä alueilla öiseen aikaan. Poliisi sekä santarmit partioivat näyttävästi kaduilla, varsinkin turistikohteissa.

Suurin riskitekijä Egyptissä on villi liikennekulttuuri jossa nopeimmalla tai suurimmalla on etuajo-oikeus ja liikennesääntöjen ja -merkkien noudattaminen ilmeisen vapaaehtoista. Katuja ylitettäessä on oltava erityisen varovainen.

Egyptiin ei tarvita erityisiä rokotteita, joskin perusrokotusten olisi suotavaa olla kunnossa (jäykkäkouristus, polio) ja hepatiittirokotetta suositellaan yleisesti. Infektoituneilta alueilta saapuvilta vaaditaan keltakuumerokotus.

Egyptiläinen terveydenhuolto ei vastaa länsimaalaisia standardeja lukuun ottamatta yksityisklinikoita suurimmissa kaupungeissa - pyydä matkavakuutusyhtiöltäsi lista mahdollisista sopimuslääkäreistä tai -sairaaloista. Kaikkia länsimaisia lääkkeitä on yleisesti saatavilla paikallisista apteekeista, usein myös ilman reseptiä.

Vesijohtovesi on paikoin juomakelvotonta ja StarlighTours suosittelee pitäytymissä pullotetussa vedessä koko matkan ajan.

Suositamme kaikille matkustajillemme matkavakuutuksen ottamista.

Linkit:

Acceptance Mark © Starlight Tours 2010 Kotisivujen suunnittelu: ICTeme