Egyptin pääkaupunki, 16 miljoonan ihmisen asuttama Kairo, on nähtävyys itsessään. Valtavan metropolin liikenne on kuuluisa kaoottisuudestaan ja ruuhkaisilla kaduilla arabialaiset, länsimaiset ja afrikkalaiset tyylit ja tavat kilpailevat muinaisten egyptiläisten vaikutteiden kanssa. Kaupungin loistavat museot, Egyptiläinen museo etunenässä, tarjoavat Egyptin ja faaraoiden historiasta kiinnostuneelle todellisen aarreaitan. Myös Kairon valtavat basaarit houkuttelevat tekemään löytöjä ja tinkimään, tai vain vaeltelemaan äänten, tuoksujen, ihmisten ja kapeiden kujien labyrintissa. Tutustumisen arvoinen on myös Vanha Kairo, entiseltä nimeltään Babylon, Egyptin koptilaiskristittyjen kansoittama kaupunginosa.

Egyptin kuuluisimmat nähtävyydet - Gizan pyramidit ja Sfinksi sijaitsevat Kairon välittömässä läheisyydessä, kuten myös muinaisten faaraoiden pääkaupunki Memphis.

Siirryttäessä Kairosta etelään lukemattomien muinaismuistojen reunustamaa Niiliä pitkin ovat suurimmat ja kuuluisimmat nähtävyydet Luxorin ympäristön mahtavat temppelit; Karnak, Thebes, Ramses II:n ja Hatshepsutin temppelit sekä Kuninkaiden laakson hautamonumentit ovat ainutlaatuisia maailmassa.

Eteläisen Egyptin suurin kaupunki Assuan on kuuluisa jättimäisestä padostaan, mutta pitää sisällään myös useita näyttäviä faaraoiden aikaisia monumentteja ja kristillisiä luostareita. Kaupunki on Niilin risteilyiden suosittu alkamis- ja päättymispaikka ja sen rantakahviloista voi seurata feluccien, perinteisten Niilin purjelaivojen, matkantekoa jokea pitkin.

Kauempana Niilistä sijaitsevista egyptiläiskaupungeista tutuimpia ovat Hurghadan rantaloma-kohde Punaisenmeren Afrikan-puoleisella rannalla, sekä Sharm El Sheikin sukellusparatiisi Siinailla. Siinain kuuluisimpiin nähtävyyksiin kuuluu myös Pyhän Katariinan luostari Siinai-vuorella, jolla Mooseksen sanotaan vastaanottaneen Kymmenen Käskyä.

Aleksanteri Suuren mukaan nimetty Alexandrian kaupunki Välimeren rannalla on Egyptin toiseksi suurin. Kaupunki oli antiikin aikana tunnettu valtavasta kirjastostaan ja suuresta majakastaan joka oli yksi antiikin seitsemästä ihmeestä. Alexandrian läheisyydessä on myös El Alameinin kylä, erään toisen maailmasodan ratkaisutaistelun tapahtumapaikka.

Paras paikka vierailla Egyptiä halkovalla Suezin kanavalla on joko sen pohjois- tai eteläpäässä, Port Saidin tai Suezin kaupungeissa. Aavikon keskellä kanavaa pitkin seilaavat jättiläistankkerit näyttävät nousevan suoraan hiekasta.

Mainitut kohteet ovat vain murto-osa Egyptin loputtoman rikkaasta nähtävyyksien aarreaitasta.

Acceptance Mark © Starlight Tours 2010 Kotisivujen suunnittelu: ICTeme