Pukeutuminen:

Pukeutuminen on Egyptissä vapaata, joskin turistikohteiden ulkopuolella on hyvä välttää kovin paljastavia asuja, hihattomia paitoja tai lyhyitä shortseja tai hameita. Myös uskonnollisissa kohteissa vierailtaessa on pukeuduttava olkapäät ja polvet peittäviin vaatteisiin. Paras tapa pukeutua kesällä on löysät ja ohuet puuvillavaatteet, ilmavat kengät tai sandaalit sekä auringolta suojaava päähine ja hyvät aurinkolasit.

Uskonto:

90 % egyptiläisistä on sunnimuslimeja ja 10 % kristittyjä. Egypti ei ole erityisen uskonnollinen maa, mutta islam on vahvasti näkyvissä päivittäisessä elämässä.

Käyttäytyminen:

Egyptissä ei varsinkaan turistikohteissa tarvitse noudattaa erityisiä käyttäytymissääntöjä, joskin maaseudulla ja konservatiivisemmilla alueilla pätevät samat yleissäännöt kuin muuallakin Lähi-Idässä.

Vasenta kättä pidetään epäpuhtaana, joten syödessä, ojennettaessa tai vastaanottaessa jotain ja tervehtiessä käytetään oikeaa kättä. Myös kengän pohjia pidetään likaisina, joten istumista niin, että kengän pohja osoittaa toiseen henkilöön pidetään epäkohteliaana. Arkaluonteisten kohteiden, kuten lentokenttien, siltojen, sotilaskohteiden jne. valokuvaus on kielletty. Muslimien pyhän kuukauden, Ramadanin, aikana syöminen, juominen ja tupakointi eivät ole suositeltavaa päiväsaikaan kristittyjen alueiden, kansainvälisten hotellien ja turistikohteiden ulkopuolella.

Alkoholi:

Alkoholia on Egyptissä helposti ja yleisesti saatavilla.

Passi ja viisumi:

Suomen kansalaiset tarvitsevat viisumin Egyptiin. StarlightTours järjestää kaikille ryhmämatkoillemme osallistuville ryhmä- / turistiviisumit veloituksetta. HUOM. Mikäli joku seurueestanne matkustaa muulla kuin Suomen passilla ilmoittakaa siitä jo matkaa varattaessa!

Pidempiaikaiset, henkilökohtaiset viisumit on haettava Egyptin suurlähetystöstä Helsingistä. StarlightTours voi myös hakea viisumia puolestanne, tällöin hakuaika on noin 10 arkipäivää - olkaa hyvä ja ottakaa yhteyttä oheisella lomakkeella.

Egyptin viisumin voi Suomen kansalainen ostaa myös maan rajoilta, sekä lentokentältä.

Passin on oltava voimassa kuusi (6) kuukautta matkan päättymisen jälkeen.

Valuutta:

Egyptin punta on vapaasti vaihdettava valuutta, ja sen hankkiminen Suomesta ennen matkaa on helppoa. Egyptin Punta on arvoltaan noin 0,14 Euroa (1€ = n. 7 Puntaa). Rahanvaihto Egyptissä on helppoa, kansainvälisiä pankkeja ja -pankkiautomaatteja, jotka hyväksyvät ulkomaiset Visa-, Electron-, Master Card- ja Maestro-kortit on paljon. Matkashekkien vaihtaminen on joskus hidasta ja yleensä melko kallista. Rahan lähettäminen Egyptiin Suomesta onnistuu helposti lukuisten maassa toimivien kansainvälisten pankkien ja rahanvälitysyrityksin kautta. Matkavaluutaksi suosittelemme euroja.

Luottokortit hyväksytään yleisesti maksuvälineenä suuremmissa ravintoloissa, sekä hotelleissa.

Sähkö:

Sähköjännite on 220V ja yleisimmin käytetty pistorasiatyyppi on standardi eurooppalainen pyöreä, maadoittamaton, rasia johon suomalaiset laitteet sopivat ilman adaptereita.

Matkapuhelimet ja Internet:

Kännykät toimivat koko maassa, aavikkoalueita lukuun ottamatta. Internet-palveluita on laajasti tarjolla.

Aika:

Egypti on samalla aikavyöhykkeellä Suomen kanssa.

Acceptance Mark © Starlight Tours 2010 Kotisivujen suunnittelu: ICTeme